Organisatie

Na jaren van afwezigheid is er weer traditiegetrouw een Haagsche Rijtour met antieke aanspanningen op 17 september 2022, de zaterdag voorafgaand aan Prinsjesdag. Deze toer maakt deel uit van het Haagsche Prinsjesfestival .

De organisatie van deze nieuwe rijtoer ligt in handen van de Stichting Haagsche Rijtour. Het organisatiecomité wordt gevormd door Frans Breumelhof (voorzitter), Ruud Albrecht (thesaurier), Marlies van Sambeek (PR en communicatie) en Anneke Hanemaaijer (centraal contactpunt en praktische organisatie). In dit verband mag zeker Stalhouderij Hanemaaijer niet onvermeld blijven die ons nu en in het verleden altijd met raad en daad heeft bijgestaan.

Het motto en het goede doel

Het Prinsjesfestival heeft jaarlijks een thema: Voor 2022 is dat: Samen bouwen, samen vertrouwen.

Het goede doel voor 2022 is de Madurodam Manege, een organisatie die het voor gehandicapten mogelijk maakt om op therapeutische basis een paard te kunnen berijden.

N.B. de Stichting Haagsche Rijtour heeft haar uiterste best gedaan om de eigenaren van de foto’s en teksten op deze site te benaderen voor toestemming voor gebruik. Het is ons helaas niet in alle gevallen gelukt. Mocht u daarover contact willen opnemen, richt u zich dan tot de Stichting.